Hlavní obsah

Turecká policie zabila sebevražedného atentátníka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ANKARA

Před budovou ministerstva spravedlnosti v turecké Ankaře zabila v pátek ráno turecká policie muže, o němž se domnívala, že chce spáchat v budově nebo jejím blízkém okolí sebevražedný atentát.

Článek

Televizní záběry ukazují policistu, který několika ranami zastřelil podezřelého atentátníka.

Podezřelý muž se pokoušel proniknout do budovy. Bezpečnostní rám ale odhalil, že u sebe má pravděpodobně výbušninu. V tu chvíli se atentátník pokusil nálož odpálit, ta však selhala. Policisté se na něj vrhli, přemohli ho a nasadili mu pouta, muž se jim vytrhl a utekl.

Když se asi sto metrů od budovy na výzvy odmítl zastavit, zahájili policisté palbu a podezřelého muže zabili.

Přivolaní pyrotechnici potvrdili, že muž u sebe měl součásti nálože. Nalezený průkaz totožnosti ukázal, že po muži už dva roky pátrala policie, byl podezřelý z přípravy atentátu. Byl členem guerillové Armády lidového osvobození, jež je odpovědná za několik atentátů v Istambulu a Ankaře.

Předchozí pumové atentáty v Turecku

Před rokem vybuchla 28. června nálož před jednou z budov ministerstva obrany. Vyrazila okna, ale nikoho nezranila. Další nálož vybuchla loni v srpnu před pobočkou banky ve městě Dortyol. Na konci září vybuchly nálože v Ankaře, Istambulu, Izmiru a Adaně, terči byly většinou  pobočky britské banky HSBC. 

Reklama

Související témata:

Související články

Při explozi v Turecku zraněno sedm osob

Lehká zranění sedmi osob si v noci na středu vyžádala exploze bomby před bankovní pobočkou ve městě Dortyol v jihoturecké provincii Hatay. Informovala...

Výběr článků

Načítám