Hlavní obsah

Tchaj-wan po vojenských cvičeních Číny obnovuje lety přes svůj vzdušný prostor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tchaj-pej

Tchaj-wan v sobotu kolem poledne místního času (06:00 SELČ) postupně obnovil lety přes svůj vzdušný prostor. Informovalo o tom podle tchajwanské ministerstvo dopravy. Většina hlášení o čínských vojenských cvičeních v blízkosti ostrova podle resortu už neplatí.

Foto: Wang Guosong, ČTK/AP

Čínský strategický bombardér H-6K

Článek

Ministerstvo nicméně v prohlášení dodalo, že Tchaj-wan bude i nadále směřovat lety a lodě mimo oblast čínského vojenského cvičení u svého východního pobřeží. Toto opatření platí do pondělních 10:00 místního času (04:00 SELČ), uvedla agentura Reuters.

Doposud největší vojenské cvičení v regionu s ostrou střelbou zahájila Čína ve čtvrtek v reakci na návštěvu předsedkyně americké Sněmovny reprezentantů Nancy Pelosiové na Tchaj-wanu. Čína Tchaj-wan považuje za součást svého území a v minulosti varovala, že pokud se ostrov pokusí vyhlásit nezávislost, nebude váhat použít vojenskou sílu, aby jej dostala pod svoji úplnou kontrolu.

Současné cvičení podle oznámení Pekingu potrvá do 15. srpna.

Napadení Tchaj-wanu může ochromit celý svět

Svět

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám