Hlavní obsah

Zřícení ruského letadla v Afghánistánu přežili čtyři lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruská federální agentura pro leteckou dopravu Rosaviatsia s odvoláním na ruskou ambasádu v Afghánistánu oznámila, že pád soukromého letadla Falcon 10, na jehož palubě bylo šest osob, přežili čtyři lidé. Po dalších dvou se má stále pátrat. Rosaviatsia o tom informovala na Telegramu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto Letadla Dassault Falcon 10

Článek

„Místní záchranné složky lokalizovaly letadlo Falcon 10. Čtyři osoby jsou naživu, osud dalších dvou se objasňuje,“ uvedla agentura Rosaviatsia na Telegramu.

Tuto informaci v příspěvku na síti X potvrdil i tálibánský tiskový mluvčí Zabihuláh Mudžahíd.

„Letadlo ztracené v provincii Badachšán bylo nalezeno v oblasti Aruz Koh v okrese Kof Ab,“ uvedl na síti X Mudžahíd. „Podle našich informací jsou naživu čtyři lidé včetně pilota,“ dodal s tím, že záchranné složky i nadále pátrají po zbylých dvou cestujících.

Podle prvotních informací se mělo jednat o indické dopravní letadlo, posléze ale ruské úřady přiznaly, že jde o jejich letadlo, které se ztratilo z radarů nad afghánskými horami.

Letadlo Falcon 10 francouzské výroby letělo ze severu Thajska na letiště Žukovskij u Moskvy a podle deníku The Guardian, který odkazuje na zpravodajský portál Shot, byli na palubě čtyři členové posádky a dva lidé. Všichni měli být ruské národnosti.

List Ria Novosti uvedl, že na palubě měla být žena, pacientka upoutaná na lůžko, která cestovala z Thajska do nemocnice v Rusku. Doprovázet ji měl její manžel, podnikatel, který let zaplatil.

Podle britského listu měl pilot hlásit nedostatek paliva, kvůli čemuž se rozhodl přistát na letišti v Tádžikistánu. Krátce po hlášení měl jeden z motorů vysadit. Po něm měl přestat fungovat i ten druhý. Po 25 minutách od prvotního hlášení letoun zmizel z radarů.

Na letišti v Japonsku narazilo ve vánici letadlo plné lidí do jiného stroje

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám