Hlavní obsah

Na severu Afghánistánu se zřítilo ruské letadlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na severu Afghánistánu v horách provincie Badachšán se zřítilo ruské malé dopravní letadlo. Na místě mohou být oběti, do oblasti havárie míří záchranné týmy.

Foto: Profimedia.cz

Dassault Falcon 10 (ilustrační foto)

Článek

Prvotní informace hovořily o tom, že se nad nedělním ránem ztratilo z radarů indické dopravní letadlo. Později ruské úřady uvedly, že letadlo, které se nad afghánskými horami ztratilo z radarů, bylo jejich.

Letoun spadl v těžce přístupné hornaté oblasti v provincii, kterou protíná pohoří Hindúkuš s vrcholy dosahujícími výšky až 7000 metrů.

Šlo o malé dopravní letadlo Dassault Falcon 10, na jehož palubě mělo být šest lidí. Dva z nich byli Rusové, totožnost ostatních není známa, napsala ruská agentura TASS.

Letadlo Falcon 10 francouzské výroby letělo z města Gaja ve státě Bihár na severu Indie na letiště Žukovskij u Moskvy, přičemž se mělo zastavit v Taškentu. Podle předběžných údajů havárii způsobilo selhání motorů, píše TASS. Agentura Rosaviacija uvedla, že letadlo registrované v Rusku patřilo soukromému vlastníkovi a skupině Athletic Group.

Indické ministerstvo civilního letectví podle agentury Reuters upřesnilo, že letadlo ve městě Gaja jen doplnilo palivo, původně letělo z Thajska. Jednalo se podle něj o letoun letecké záchranné služby.

V Indonésii se zřítilo do moře letadlo s 25 lidmi

Svět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám