Hlavní obsah

Na letišti v Japonsku narazilo ve vánici letadlo plné lidí do jiného stroje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letadlo jihokorejských aerolinek Korean Air s 289 lidmi na palubě v úterý na letišti u města Čitose v Japonsku narazilo křídlem do zaparkovaného letadla společnosti Cathay Pacific z Hongkongu. Střet, který se naštěstí obešel bez zraněných, se odehrál jen dva týdny po srážce letadel a následném požáru na tokijském letišti Haneda, kde zahynulo pět lidí.

Letadlo jihokorejské společnosti Korean Air na letišti v Japonsku narazilo do zaparkovaného letounuVideo: Reuters

 
Článek

K úterní nehodě na mezinárodním letišti u Čitose na severojaponském ostrově Hokkaidó podle agentury Reuters přispělo zimní počasí se silnou vánicí a nízkými teplotami. Pozemní vozidlo, které letadlo Korean Air s 276 pasažéry a 13 členy posádky před startem tlačilo, dostalo na sněhu smyk, což vedlo ke střetu se strojem Cathay Pacifik, jenž parkoval vedle.

Letiště u Čitose kvůli střetu zrušilo 46 letů, kvůli nepřízni počasí pak později podle Reuters dokonce osm desítek.

Japonské úřady nyní vyšetřují nehodu ze začátku ledna, kdy se letoun společnosti Japan Airlines srazil s menším letadlem pobřežní stráže.

Obě letadla začala hořet. Na palubě dopravního letadla bylo 379 lidí, všechny se podařilo evakuovat. Pět ze šesti členů posádky letadla pobřežní stráže ale zahynulo.

Shořelé japonské letadlo mělo povolení přistát. Navzdory jinému stroji na dráze

Svět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám