Hlavní obsah

Žralok v Austrálii ukousl britskému turistovi nohu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žralok v Austrálii ukousl nohu britskému turistovi a dalšímu způsobil na nohou rozsáhlé tržné rány. Neštěstí se stalo u Velkého bariérového útesu, kde se oba muži potápěli, uvedla agentura AP s odkazem na vyjádření místních úřadů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Turisté po útoku žralokem byli převezeni do nemocnice.Video: Reuters

 
Článek

Muži – dvaadvacetiletý a osmadvacetiletý – byli na potápěčské výpravě u ostrovů Whitsunday u východního pobřeží Austrálie, které jsou oblíbenou turistickou destinací. Záchranářům sdělili, že je žralok napadl, když spolu v žertu zápasili a zmítali se ve vodě.

Po útoku je blízká loď převezla do 11 kilometrů vzdáleného města na pobřeží. Odtud byli letecky dopraveni do blízké nemocnice ve vážném, ale stabilním stavu. O nohu přišel starší z turistů.

Turistce ve Francouzské Polynésii ukousl žralok obě ruce

Svět

Nešťastných střetnutí člověka se žralokem přitom v této lokalitě přibývá a místní úřady si lámou hlavu, proč tomu tak je. Loni v listopadu po útoku žraloka ve stejné oblasti zemřel 33letý muž, jen měsíc předtím tam zase predátor napadl dva turisty.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám