Hlavní obsah

Vlna smetla v Koreji z hráze skupinu lidí, devět mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOUL
Aktualizováno

Velká vlna smetla v neděli z pobřežní hráze u jihokorejského města Tečchon skupinu lidí. Devět jich zabila. Mezi mrtvými jsou i dvě děti. Podle policie jsou oběťmi turisté a rybáři. Čtrnáct dalších osob se podařilo zachránit, ale jsou zraněny, dva zůstávají v kritickém stavu. Několik lidí zůstává nezvěstných.

Foto: Profimedia.cz

Velká vlna si vyžádala životy rybářů a turistů. Ilustrační foto

Článek

Podle mluvčího pobřežní stráže I Un-ila k neštěstí došlo, když se náhlá velká vlna vysoká pět metrů převalila přes přístavní hráz. Většinu obětí tvoří turisté, kteří se procházeli po nábřeží, a rybáři, kteří udicemi lovili ryby.

Původně bylo uvedeno osm mrtvých, pak I Un-il číslo opravil s tím, že šlo o zmatek ve jménech. Nově dodal, že zahynuly dvě děti ve věku pět a devět let.

Několik lidí zůstává nadále nezvěstných, je jich však méně než původně uváděných patnáct. Pátrání se účastní vrtulník a devět člunů pobřežní stráže. Hledají i čtyři nezvěstné čluny. Pátrání bude pokračovat a do nedělního večera

Postižené město se nachází asi 185 kilometrů jižně od hlavního města Soulu.

Zatím není jasné, co způsobilo, že tak velké vlna zasáhla pobřeží. Mohlo to ale souviset s přílivem. Rozdíl mezi hladinou za přílivu a odlivu je ve Žlutém moři velmi velký, činí několik metrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám