Hlavní obsah

V Japonsku zabíjel tajfun Šanšan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOKIO

Devět lidí zahynulo v Japonsku v důsledku řádění tajfunu Šanšan, který se v pondělí vydal nad Japonské moře. Podle úřadů je také 310 lidí zraněno a jedna osoba je pohřešována. Šanšan nyní směřuje k východním břehům Ruska.

Článek

"Tajfun postupuje na sever, jeho nejprudší větry zřejmě zasáhnou oblasti Hokuriku a Hokkaidó v Japonském moři. Je možné, že výška vln v těchto oblastech se náhle zvedne," varovali místní meteorologové. Tajfun nejhůře zasáhl jihojaponský ostrov Kjúšú, na němž se muselo 12 000 obyvatel uchýlit do náhradních přístřeší.

Živel zničil nebo poškodil stovku domů. V západní prefektuře Jamaguči zůstalo na 25 000 domácností bez proudu. Šanšan je doprovázena záplavovými lijáky, velké množství srážek dopadlo v pondělí například na území hlavního města Tokia.

Kromě Japonců si tajfun vyžádal oběť také mezi posádkou trajektu z Malediv, který se, naštěstí prázdný, hodlal uchýlit do přístaviště Saiki v prefektuře Oita na ostrově Kjúšú. Silné vichry obrátily trajekt a v moři pak jeden muž z pětičlenné posádky našel smrt.

Reklama

Související témata:

Související články

Tajfun Nabi zabil v Japonsku 13 lidí

Japonský ostrov Kjúšú zasáhl v úterý tajfun Nabi doprovázený přívalovými dešti a silným větrem. Zabil 13 osob. Smršť zapříčinila záplavy a sesuvy půdy,...

Výběr článků

Načítám