Hlavní obsah

Turistické oblasti severně od Sydney zasáhla náhlá povodeň

Novinky, aš, Bloomberg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sydney

Po přívalových deštích se v úterý rozvodnila severně od australského Sydney řeka Bellinger. Záplavy postihly turisty vyhledávanou oblast, kde zůstalo odříznuto na 1700 lidí. Evakuováno muselo být 540 lidí ze svých domů, škol i kanceláří. Uzavřena byla i pacifická dálnice spojující Sydney s Brisbane.

Článek

O rozsahu záplav a počtu evakuovaných informoval mluvčí ministerstva pro mimořádné události Nového jižného Walesu Dave Webber. Hladina řeky Bellinger dosáhla 8,6 metrů, což je nejvíce za 23 let. Evakuován musel být přístavu Coffs Harbour, kde se voda dostala do stovky domů. Mezi evakuovanými je i 300 dětí. O pomoc žádalo 830 lidí.

Dálnice ze Sydney do Brisbane je uzavřena ve vzdálenosti 550 kilometrů od Syndey, protože vozovka je pod vodou. Řidičům policie radí, aby se zaplavený úsek nepokoušeli projet, i když by měli terénní vozy, protože pod vodou je naplavené smetí.

V Coffs Harbour za 24 hodin napršelo 400 milimetrů srážek. Na severu Sydney napršely 63 milimetry. I v Sydney byly zaznamenány výpadky elektrické energie. Postihly 3000 domácností. Ve městě jsou také zavřeny všechny pláže, protože špatné počasí provází vlnobití. Vlny jsou vysoké tři až pět metrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám