Hlavní obsah

Téměř 50 tisíc dětí umírá hlady v Nigérii. Potřebují okamžitou pomoc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Abuja

Na 49 tisíc nigerijských dětí v oblastech, které donedávna ovládala islamistická skupina Boko Haram, umírá hlady. S odvoláním na Dětský fond Spojených národů (UNICEF) na to upozornila agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vážnou podvýživou trpí v nigerijském státě Borno na severovýchodě země až 250 tisíc dětí. Nejohroženější z nich potřebují naléhavě lékařskou péči. UNICEF proto vyzval světové charity a dárce k rychlé reakci.

Potřeba je půl druhé miliardy

Organizace podle svých slov zatím dostala necelou polovinu z původně požadovaných 55,5 miliónu dolarů (zhruba 1,4 miliardy korun), přičemž nyní je potřeba ještě větší částky.

Oblasti, kde se postižené děti nacházejí, byly nepřístupné do doby, než je mezinárodní síly na začátku letošního roku osvobodily od Boko Haram.

Tato extremistická skupina působí především v Nigérii, terorizuje ale také příhraniční oblasti sousedních států - Kamerunu, Nigeru a Čadu. Útoky ozbrojených islamistů si od roku 2009 vyžádaly více než 20 tisíc mrtvých. Zhruba 2,6 miliónu lidí muselo kvůli násilnostem opustit své domovy.

Sbírkový účet UNICEF ČR: 11771177/0300, v. s. 747
Dárcovská SMS: DMS ve tvaru DMS UNICEF na číslo 87 777 (cena 30 Kč, UNICEF obdrží 28,50 Kč).

Reklama

Související témata:

Související články

Proč v Africe vzkvétá zvětšování pozadí

Některé ženy by udělaly cokoli, aby se zbavily každého dekagramu navíc. Ovšem v některých zemích je velké pozadí tak žádoucí, že díky touze po velkém zadku...

Výběr článků

Načítám