Hlavní obsah

Tchajwanská vláda ukázala záběry nejtragičtějšího železničního neštěstí za 70 let

Novinky, jem

Tchajwanská vláda zveřejnila dramatické záběry z kabiny strojvedoucího vlakové soupravy, která minulý týden v plné rychlosti narazila do náklaďáku. Ten sjel do kolejiště z nedaleké stavby, protože ho řidič zřejmě nechal odbrzděný. Způsobil tak nejtragičtější železniční neštěstí na Tchaj-wanu za posledních 70 let. O život při něm přišlo 50 lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kamera ve vlaku zachytila okamžik nárazu do náklaďáku na kolejích na Tchaj-wanuVideo: Reuters

 
Článek

Odbrzděný náklaďák do kolejiště vjel asi minutu před tím, než se na místo přiřítil přeplněný vlak vezoucí okolo 500 lidí. Srážce už tak nebylo možné zabránit. Záběry tragické nehody natočené z kabiny strojvedoucího tento týden převzala a zveřejnila agentura Reuters.

Největší železniční neštěstí na Tchaj-wanu za desetiletí má viníka - odbržděný náklaďák

Svět

Vozidlo, v němž nikdo nebyl, se zřítilo z náspu u staveniště nad kolejemi k ústí železničního tunelu a narazil do něj expresní vlak směřující z tchajwanské metropole Tchaj-peje do města Tchaj-tung.

OBRAZEM: Tragické vykolejení vlaku na Tchaj-wanu

Svět

Vlak následně v tunelu severně od města Chua-lien vykolejil. Padesát lidí zemřelo a 178 dalších utrpělo zranění. Čtyři desítky z nich skončily v nemocnici.

Tchajwanské ministerstvo spravedlnosti nejprve v sobotu informovalo, že prokuratura požádala o zadržení muže na základě obvinění z usmrcení z nedbalosti. Soud ale později dotyčného propustil na kauci 500 tisíc tchajwanských dolarů (téměř 390 tisíc Kč). Muž nesmí osm měsíců opustit Tchaj-wan a musí se zdržovat ve městě Chua-lien.

V tunelu na Tchaj-wanu vykolejil vlak, zahynulo přes 40 lidí

Svět

Reklama

Výběr článků

Načítám