Hlavní obsah

Tálibán chce zabít prince Harryho, má už prý plán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul

Bojovníci afghánského hnutí Tálibán udělají maximum pro to, aby zabili britského prince Harryho, který minulý týden zahájil svou druhou bojovou misi v Afghánistánu jako pilot bojového vrtulníku Apache. Oznámil to dnes mluvčí hnutí Zabiulláh Mudžáhid s tím, že Tálibán má připravený plán útoku.

Foto: John Stillwell, Reuters

Princ Harry (vlevo) s dalším příslušníkem squadrony u vrtulníku Apache

Článek

"Učiníme, co bude v našich silách, abychom připravili o život prince Harryho a další příslušníky britských sil působící na základně v Hílmandu," řekl dnes agentuře AFP mluvčí povstalců Zabiulláh Mudžáhid.

"Nebudeme se ho pokoušet unést, chceme ho zabít," zdůraznil v telefonickém rozhovoru mluvčí.

Harry působí na hlavní britské základně Camp Bastion v provincii Hílmand, která je považována za jednu z bašt Tálibánu. Strávit tam má čtyři měsíce, během nichž by se měl účastnit bojových akcí proti povstalcům z řad Tálibánu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Princ Harry bude létat v Afghánistánu s bitevním vrtulníkemVideo: Reuters

Při svém prvním nasazení v letech 2007 až 2008 strávil Harry v provincii Hílmand deset týdnů. Ze země naváděl vojenská letadla na stanovené cíle.

Britské úřady tehdy Harryho misi tajily, když byla v médiích prozrazena, byl princ předčasně stažen z bojové linie z obavy, aby jeho přítomnost neohrozila bezpečnost celé jednotky. Tentokrát Londýn o Harryho nasazení veřejně informoval, protože jako pilot vrtulníku není v takovém nebezpečí jako letecký návodčí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám