Hlavní obsah

Slyším dobře? Šéf Sněmovny reprezentantů nevěřil dotazu ruského novináře

Republikánský předseda americké Sněmovny reprezentantů Kevin McCarthy se ostře ohradil proti dotazu reportéra ruské agentury Ria Novosti, který řekl, že by se McCarthy mohl postavit proti „neomezené a nekontrolované“ pomoci Ukrajině. „Slyšel jsem dobře?“ zeptal se politik nevěřícně na pondělní tiskové konferenci pořádané v rámci jeho cesty do Izraele.

Kevin McCarthy reagoval na ruského novinářeVideo: AP

 
Článek

„Víme, že nepodporujete současné neomezené a nekontrolované zásobování Ukrajiny zbraněmi a humanitární pomocí. Můžete tedy okomentovat, jestli je možné, že se americká politika v otázce dodávání zbraní Ukrajině v blízké budoucnosti změní?“ dotazoval se ruský novinář.

McCarthy nevěřil tomu, co novinář řekl, a řešil, zda není v sále špatné ozvučení.

„Hlasoval jsem pro pomoc Ukrajině. Pomoc Ukrajině jsem podpořil. Nepodporuji to, co vaše země Ukrajině udělala. Nepodporuji zabíjení dětí. Myslím, že byste se měli stáhnout. V podpoře (Ukrajiny) budeme pokračovat, protože zbytek světa to vidí tak, jak to je,“ ohradil McCarthy ostře.

Za svá slova si předseda Sněmovny reprezentantů vysloužil potlesk.

Republikán McCarthy se ještě předtím, než se stal předsedou Sněmovny reprezentantů, nechal slyšet, že není pro vypisování bianko šeků na vojenskou pomoc Ukrajině. Právě na to a na startující prezidentskou kampaň, zřejmě ruský reportér narážel.

Žádný bianco šek. USA kontrolují, jak Ukrajinci využívají poskytnutou americkou pomoc

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám