Hlavní obsah

Při útoku střelců ve švédském Malmö zemřel mladík, další je raněn

– Stockholm

Při útoku neznámých střelců ve švédském Malmö zemřel patnáctiletý chlapec, další teenager je ve vážném stavu v nemocnici. S odvoláním na nedělní prohlášení tamní policie o tom informovala agentura AP.

Foto: Johan Nilsson, ČTK/AP

Policisté ve švédském Malmö. Ilustrační foto

Článek

Útočníci stříleli krátce poté, co v jiné části města vybuchla nálož, policie oba případy i jejich případnou souvislost vyšetřuje.

Střelba ve městě na jižním cípu Švédska propukla v sobotu v devět večer. Neznámí ozbrojenci vtrhli do pizzerie, kde zasáhli dvě osoby, podle svědků pak z místa činu ujeli na kolech.

Jen několik minut předtím na jiném místě vybuchla bomba nastražená pod autem, která vůz zdemolovala a na dalších způsobila škody. Není jasné, zda spolu případy souvisí, uvedla policie.

Na halloweenském večírku zemřelo po střelbě pět lidí. Airbnb zavede nová pravidla

Amerika

Malmö, které je třetím největším městem Švédska, za posledních několik let zaznamenalo více případů střelby i výbuchů. Ačkoli je Švédsko obecně považováno za klidnou a bezpečnou zemi, v případě Malmö to neplatí.

Město je totiž dlouhodobě známé vysokou mírou kriminality. Případy střelby, žhářských útoků či vyřizování účtů za použití granátů zde nejsou výjimečné.

Švédským Malmö otřásly dva výbuchy

Evropa

Na konci letošního srpna neznámý maskovaný muž zastřelil matku malého dítěte, v červnu minulého roku zde při vyřizování účty mezi gangy zemřeli čtyři lidé a další byli zraněni.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám