Hlavní obsah

Policie v jihošvédském Malmö postřelila muže, hrozil cestujícím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malmö
Aktualizováno

Policie na vlakovém nádraží ve švédském Malmö postřelila v pondělí muže, který ohrožoval ostatní cestující. Policie podle agentury Reuters uvedla, že nikdo jiný nebyl zraněn a že na místo byli povoláni pyrotechnici kvůli podezřelému balíčku. Žádnou bombu však neobjevili.

Foto: Johan Nilsson, ČTK/AP

Policistka na místě střelby ve švédském Malmö.

Článek

Muž vyhrožoval cestujícím, kteří zavolali policii. „Poslali jsme tam hlídku, ale situace se vyhrotila, policisté proto na muže vystřelili,“ citoval list Kvällsposten policejní mluvčí Evelinu Olssonovou.

Fernando Valarino, který byl svědkem události, uvedl, že agresivního muže, kterého popsal jako třicetiletého holohlavého bělocha, považoval za psychicky nemocného. „Křičel a hrozil bombou,” řekl. „Někteří lidé dostali strach, jiní si ale mysleli totéž, co já. Že je to cvok,” řekl.

Policie oznámila, že nádraží uzavřela a evakuovala kvůli podezřelému objektu, přerušen byl rovněž provoz vlaků. Pyrotechnici však žádnou výbušninu nenašli. 

„Snažil se utéct, pak zazněly výstřely. Slyšel jsem určitě tři, možná čtyři rány,” řekl Valarino agentuře AP. Policie ke střelbě sdělila, že neměla jinou možnost než kvůli mužovu chování takto zasáhnout.

Postřelený muž byl mezitím převezen do nemocnice. Rozsah jeho zranění oznámen nebyl.

Ačkoli je Švédsko obecně považováno za klidnou a bezpečnou zemi, v případě Malmö to neplatí. Město je totiž dlouhodobě nechvalně známé vysokou mírou kriminality. Případy střelby, žhářských útoků či vyřizování účtů za použití granátů tam nejsou výjimečné.

Reklama

Výběr článků

Načítám