Hlavní obsah

Při přestřelce u kábulského letiště zemřel strážce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul

Při přestřelce u severní brány kábulského letiště v pondělí zahynul afghánský strážce a tři další byli zraněni. Informovalo o tom německé ministerstvo obrany. Z letiště se evakuují přes týden cizinci i mnozí Afghánci, kteří tak reagují na nástup islamistického hnutí Tálibán k moci. Situace je nepřehledná a za poslední týden u kábulského letiště přišly o život dvě desítky lidí.

Foto: Profimedia.cz

Američtí vojáci na kábulském letišti

Článek

Podle zprávy bundeswehru začali v pondělí na Afghánce a americké a německé vojáky střílet neznámí útočníci. Nikdo z Němců nebyl zraněn.

Podle agentury Reuters není z Twitteru německého ministerstva jasné, zda mrtvý patřil k Tálibánu, který poslal své lidi střežit letištní areál.

Radikální hnutí Tálibán ovládlo 15. srpna Kábul a kontroluje většinu Afghánistánu. Ze země se snaží dostat cizinci a Afghánci, kteří spolupracovali se zahraničními misemi.

Británie plánuje tento týden z Afghánistánu odvézt dalších 6000 lidí

Zahraniční

U letiště panuje zmatek, který Tálibán připsal Američanům. Washington má obavy, že na letiště zaútočí teroristé z Islámského státu, který v Afghánistánu působí.

Reklama

Výběr článků

Načítám