Hlavní obsah

Počet obětí útoku na kábulský hotel stoupl na čtyřicet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul
Aktualizováno

Při víkendovém útoku Tálibánu na hotel v afghánském Kábulu zahynulo podle čtvrtečních informací tamního ministerstva zdravotnictví 40 lidí, jsou mezi nimi čtyři Američané. Dosud se uvádělo 22 mrtvých.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při sobotním útoku na hotel v Kábulu zemřelo 40 lidíVideo: Reuters

 
Článek

„Finální počet obětí mezi Afghánci z hotelu Intercontinental činí 25,“ řekl AFP mluvčí ministerstva zdravotnictví Vahíd Madžruh. „O zahraničních obětech nemáme údaje,“ dodal s tím, že zraněno bylo 12 Afghánců. Protože při útoku zahynulo 15 cizinců, činí výsledný počet čtyřicet.

„Můžeme potvrdit, že byli zabiti čtyři občané USA a dva zraněni. Vyjadřujeme naši nejhlubší soustrast rodinám a přátelům zabitých a přejeme rychlé zotavení zraněným,” uvedla mluvčí amerického ministerstva zahraničí Heather Nauertová. Podle AFP je mezi nimi i jedna žena afghánsko-amerického původu.

Foto: Omar Sobhani, Reuters

Zaměstnanci afghánských aerolinek Kam Air se loučí s ukrajinskými piloty, kteří byli zabiti při útoku na hotel v Kábulu

Ukrajina již dříve potvrdila šest svých mrtvých občanů, o život přišli i dva Venezuelané a jeden občan Kazachstánu, jenž pracoval pro telekomunikační společnost.

Agentura AFP ve čtvrtek oznámila, že mezi oběťmi je i jedna Němka, která pracovala pro humanitární organizaci Shelter Now.

Útok byl zahájen v sobotu a táliby se podařilo zlikvidovat až po třinácti hodinách v neděli. [celá zpráva]

Foto: Omar Sobhani, Reuters

Z hotelu po útoku stoupal dým

Afghánští vyšetřovatelé zjišťují, jak se šesti těžce ozbrojeným radikálům z Tálibánu podařilo projít několika bezpečnostními kontrolami před hotelem, který stojí na svahu nad Kábulem.

Hosté si ale stěžovali, že byla bezpečnostní opatření podceňována, zavazadla nebyla kontrolována a skenery nefungovaly.

Foto: Mohammad Ismail, Reuters

Afghánské bezpečnostní síly před ohořelým hotelem Intercontinental

Útok v Džalalabádu

Další útok byl podniknut v Afghánistánu ve středu, tentokrát se stalo cílem sídlo britské charity Save The Childern v Džalalabádu. Na místě útočil sebevražedný atentátník, další útočníci pak pronikli do budovy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sídlo humanitární organizace Save the Children v afghánském Džalálábádu se stalo terčem útokuVideo: Reuters

Zahynuli tři členové charity a jeden afghánský voják. Útok, k němuž se přihlásil Islámský stát, podnikla pětice radikálů. Všechny se podařilo zabít.

Save The Children kvůli útoku dočasně přerušila svou činnost v zemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám