Hlavní obsah

Plameny za okny. Děsivé záběry z útrob hořícího japonského letadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zakouřená paluba a zář od plamenů za okny. Tak vypadají záběry z hořícího japonského letadla Airbus A-350 společnosti Japan Airlines, které vzplálo po kolizi s letadlem japonské pobřežní stráže v úterý v 17:47 místního času (9:47 SEČ). Video pořídili sami pasažéři letu 516. Všech 379 lidí na palubě se naštěstí podařilo zachránit. Pět ze šesti pasažérů letadla pobřežní stráže střet nepřežilo.

Cestující natočili záběry v kabině hořícího letadla a evakuaci po skluzavceVideo: Reuters

 
Článek

Záběry těsně před evakuací ukazují zakouřenou palubu japonského letadla, za jehož okny jsou vidět mohutné plameny hořícího stroje, který zachvátily plameny bezprostředně po přistání na tokijském letišti Haneda.

Všichni pasažéři, až na jednoho muže na konci videa, jsou podle záběrů na svých místech. Řada z nich ale jeden přes druhého křičí, zatímco se letušky na telefonu snaží zjistit, jak mají postupovat.

Druhá část videa ukazuje záběry zvenku, na nichž už posádka letadla spustila z předního východu u kokpitu evakuační skluzavku, ze které se postupně evakuují pasažéři.

Na ranveji v Japonsku hořelo letadlo

Svět

Japonský list The Japan Today uvedl, že Airbus A-350 společnosti Japan Airlines přistál v 17:47 místního času (9:47 SEČ) a že k požáru způsobenému srážkou s letadlem pobřežní stráže došlo právě při přistání.

Kamera zachytila dramatické přistání letounu japonských aerolinekVideo: AP

Toto druhé letadlo mělo podle japonských médií letět na základnu v prefektuře Niigata, kam mělo dopravit zásoby na pomoc oblasti postižené zemětřesením o síle 7,6 stupně, které v pondělí zasáhlo střední Japonsko.

Podle The Japan Times se v době srážky letadlo pobřežní stráže pohybovalo po dráze. Na palubě bylo v době střetu šest lidí, pět z nich zemřelo. Přežil pouze pilot, ten se nachází s vážnými zraněními v místní nemocnici.

Obrovské štěstí: Záběry ukazují evakuaci hořícího japonského letadla

Svět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám