Hlavní obsah

Na ranveji v Japonsku hořelo letadlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na ranveji tokijského letiště Haneda hořelo letadlo Airbus A-350 společnosti Japan Airlines. Podle mluvčí letecké společnosti bylo na palubě zhruba 300 lidí. Toto číslo následně zkonkretizovala britská televize Sky News, která uvedla, že na palubě bylo 379 lidí. Všechny pasažéry i celou posádku se podařilo včas evakuovat.

Živě: Na letišti v Tokiu hořel dopravní letounVideo: AP

 
Článek

Agentura Reuters s odkazem na televizi Nippon uvedla, že k požáru mělo dojít po srážce s letadlem japonské pobřežní stráže. Podle televize Sky News odvolávající se na japonskou veřejnosprávní televizi NHK se pět lidí z tohoto stroje pohřešovalo, jednomu se podařilo uniknout.

List The Japan Times posléze uvedl, že všech pět pohřešovaných osob zemřelo. Pilot, který přežil, byl vážně zraněný.

Záznam: Na letišti v Tokiu hoří dopravní letadloVideo: AP

Podle mluvčího společnosti Japan Airlines, jejíž letadlo přiletělo z letiště Šin-Čitose na ostrově Hokkaidó, bylo na palubě přes 300 lidí. Sky News posléze uvedla, že na palubě bylo 367 pasažérů a 12 členů posádky. Podle listu The Japan Times se podařilo všechny pasažéry i celou posádku evakuovat.

Foto: Issei Kato, Reuters

Hořící Letadlo A350 Japan Airlines na mezinárodním letišti Haneda v Tokiu

Japonský list The Japan Today uvedl, že letadlo přistálo v 17:47 místního času (9:47 SEČ), přičemž k požáru způsobeném srážkou s letadlem pobřežní stráže došlo právě při přistání.

Toto letadlo mělo podle japonských médií letět na základnu v prefektuře Niigata, kam mělo dopravit zásoby na pomoc oblasti postižené zemětřesením o síle 7,6 stupně, které v pondělí zasáhlo střední Japonsko. Podle The Japan Times se v době srážky letadlo pobřežní stráže pohybovalo po dráze.

Na videích, která se šíří na sociálních sítích, jsou vidět lidé, kteří z hořícího dopravního letadla utíkají, nebo záběry zevnitř kabiny.

Kamera zachytila dramatické přistání letounu japonských aerolinekVideo: AP

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Oblak kouře nad letadlem Japan Airlines

Na ruské jaderné nákladní lodi hasili požár

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám