Hlavní obsah

Pákistán propustí organizátora nájezdu na Bombaj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Islámábád

Organizátor teroristického útoku v Bombaji Zakí Rahmán Lakhví, při němž v roce 2008 zahynulo 165 lidí, se dostane na svobodu. Nařízení vlády o jeho dalším tříměsíčním zadržování vydané 18. prosince jen pár hodin poté, co soud umožnil, aby se na kauci dostal na svobodu, shledal soud nezákonným. Po vyřízení formalit opustí vězení, uvedla BBC.

Foto: Reuters

Zakí Rahmán Lakhví na archivním fotu z roku 2006

Článek

Zakí Rahmán Lakhví byl zatčen v Pákistánu v roce 2009 v souvislosti s atentáty v Bombaji. Jako strůjce atentátů ho označil jediný přeživší atentátník z desetičlenného komanda, které ochromilo na tři dny Bombaj. Lakhví je od té doby držen ve věznici v pákistánském městě Rávalpindí.

Už rozhodnutí soudu pustit Lakkvího na kauci ve výši jednoho miliónu rupií (358 tisíc Kč), vyvolalo v Indii bouři nevole. [celá zpráva]

Atentát zosnovala pákistánská militantní organizace Laškare tajjaba, které desítku atentátníků vycvičila a vyslala. Akci, která ochromila Bombaj, také naplánovala. Přesto nebyl v Pákistánu nikdo v souvislosti atentátem odsouzen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám