Hlavní obsah

Obří kontejnerová loď se vřítila do přístavu a zničila molo. Můstek opanoval zpitý navigátor

Aktualizováno

Agentura Reuters v pátek zveřejnila záběry kolize obří kontejnerové lodi v přístavu na Tchaj-wanu. Navigátor z přístavu údajně na můstku řídil plavbu své lodi pod vlivem alkoholu.

Údajně opilý navigátor se vřítil s nákladní lodí v přístavu na Tchaj-wanuVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Na videu agentury Reuters je vidět, jak se kolos s kapacitou 6800 standardních kontejnerů (TEU) zdánlivě pomalu, avšak v tu chvíli už neodvratně sune do prostoru nákladního terminálu.

K incidentu došlo v pondělí v přístavu Kao-šiung na jihu ostrova Tchaj-wan.

Vyděšený personál v největším tchajwanském přístavu se s posádkou lodi opakovaně snažil spojit vysílačkou. Bez odezvy. Nezbylo mu než nevěřícně přihlížet, jak kontejnerová loď narazila na molo 77, pod vodou si protrhla trup a poškodila kotviště.

Po nehodě našli navigátora tankeru na mol opilého. Úřady proto po incidentu raději nařídily u všech námořníků testy na alkohol.

Agentura Reuters ve své zprávě uváděla, že opilý byl kapitán lodi, server Splash, který se věnuje zprávám z námořní přepravy, ale upřesnil, že pod vlivem alkoholu měl být tzv. pilot. To je navigátor - zaměstnanec přístavu -, který se na loď naloďuje právě proto, aby plavidlo bezpečně navedl do přístavu.

Velryba potopila plachetnici. Trosečníci strávili uprostřed Pacifiku jen 10 hodin

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám