Hlavní obsah

Mrtvých po tajfunu Damrey ve Vietnamu je už přes sto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hanoj

Nejméně 106 obětí si vyžádal tajfun Damrey, který v sobotu zasáhl Vietnam. Vyplývá to z nové bilance, o níž ve středu informovala agentura Reuters s odvoláním na místní úřady. Dalších 25 lidí se po tajfunu a záplavách, které živel přinesl, stále pohřešuje a 197 jich utrpělo zranění.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tajfun Damrey si ve Vietnamu vyžádal 106 obětí, 25 lidí se stále pohřešujeVideo: Reuters

 
Článek

Tajfun byl nejsilnější za 16 let. Vyvolal velké záplavy, na jejichž vrub připadlo nejvíce obětí.

Z břehů se vylila třeba řeka Thu Bon, která zaplavila město Hoi An. „V posledních letech přicházejí povodně docela často a náhle kvůli dopadům klimatických změn,“ uvedl šéf místní policie Truong Duc Lien.

Podle majitele místní restaurace Nguyena Thi Uyena bylo město pod vodou čtyři dny. „Povodně přicházejí skoro každý rok, ale letos byly mimořádně velké, protože se odpustila voda z přehrad,“ vylíčil muž.

Foto: Hau Dinh, ČTK/AP

Vietnamští vojáci čistí ulice města Hoi An, které postihly záplavy

Úřady uvedly, že nechaly vypouštět vodu ze 49 nádrží, které se nebezpečně naplnily.

Foto: Hau Dinh, ČTK/AP

Odpad na ulici vietnamského města Hoi An, které postihla po tajfunu Damrey povodeň

Vietnamská vláda uvedla, že vyvíjí maximální úsilí, aby nebyla zatopena oblast kolem města Danang v centrální části země.

Tam v pátek zavítají na summit států Rady pro ekonomickou spolupráci Asie a Tichomoří (APEC) americký prezident Donald Trump, ruský prezident Vladimir Putin i čínský prezident Si Ťin-pching. Harmonogram summitu se zatím nemění.

Foto: Hau Dinh, ČTK/AP

Letecký záběr okolí zaplaveného vietnamského města Hoi An

Reklama

Související témata:

Související články

Tajfun zabil ve Vietnamu na padesát lidí

Mohutný tajfun, který o víkendu zasáhl Vietnam, už má nejméně 49 obětí na životech a dalších 27 osob se pohřešuje. S odkazem na sdělení vietnamské vlády o tom...

Výběr článků

Načítám