Hlavní obsah

Místo na pracovní schůzky putoval nový čínský konzul v Rusku do karantény

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruské úřady nařídily novému čínskému konzulovi v uralském Jekatěrinburgu dvoutýdenní karanténu ještě dříve, než mohl absolvovat první pracovní schůzky. Uvedla to v pondělí agentura Interfax s odvoláním na ruské diplomaty.

Foto: ČTK/AP

Nový koronavirus 2019-nCoV na ilustračním obrázku

Článek

Kvůli obavám z šíření koronaviru ruské úřady preventivně umístily do karantény stovky čínských i ruských občanů, kteří nedávno přicestovali do Ruska z Číny.

Hygienici nařídili pražským vysokým školám izolovat studenty, kteří přijeli z Číny

Domácí

Nový čínský konzul Cchuej Šao-čchun přijel do Jekatěrinburgu 6. února. Následující den úřady v tomto uralském městě umístily do karantény v jednom místním sanatoriu 58 čínských občanů.

Na rozdíl od nich je konzul ve svém domově. Dalších 70 čínských občanů je v karanténě v ubytovně města Bogdanovič v okolí Jekatěrinburgu. "Všichni, kteří byli vyšetřeni, byli v pořádku," citovala agentura nejmenovaného zdravotníka.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Následkům koronaviru už podlehlo více než 900 lidí. Infikovaných už je přes 40 tisíc dalších. V drtivé většině případů se jedná o Číňany.

Obavy ze současného šíření koronaviru zvyšuje dlouhá inkubační doba, která dosahuje až 14 dní. Během ní sice infikovaní necítí žádné potíže, ale mohou nakazit další lidi.

Znepokojení vyvolává také fakt, že virus 2019-nCoV může rychle mutovat, což mu může usnadnit další šíření a přinést rezistenci vůči běžně používaným i speciálním a experimentálním antivirotikům.

Reklama

Výběr článků

Načítám