Hlavní obsah

Malajsii zasáhly nejhorší záplavy za 40 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MALAJSIE

V jižní Malajsii musely úřady evakuovat přes 100 000 lidí kvůli nejhorším záplavám v zemi za posledních 40 let. Podle agentury Reuters se dosud záplavy vyžádaly životy 15 osob. Na jihu Malajsie navíc stále prší, a vláda proto zvažuje vyhlásit v postižených oblastech stav nouze.

Článek

Všechny větší řeky v regionu se vylily z břehů a odřízly od světa několik měst. Jedno město bylo úplně zatopeno, v některých oblastech zůstaly nad vodou pouze části střech.

Nová vlna záplav zastihla místní obyvatele krátce poté, co se navrátili domů z dočasných útočišť, do nichž se úchylili po prvních prosincových přívalech vody, které se vyžádaly životy nejméně 17 lidí.

Silný déšť sužuje jih Malajsie pátým dnem a předpovědi pro nejbližší dny nenaznačují jeho konec. Pro desítky tisíc lidí bez přístřešku bylo zřízeno asi 355 dočasných ubytovacích táborů.

Předseda malajské vlády Abdullah Ahmad Badáví řekl, že pokud se počasí nezklidní, vyhlásí vláda v postižených oblastech stav nouze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám