Hlavní obsah

Krejčířova milenka žádá o propuštění na kauci

– Johannesburg

Bývalá milenka Radovana Krejčíře zatčená kvůli podezření, že připravovala Krejčířův útěk z vězení, stanula ve středu před soudem v Johannesburgu, kde žádá o propuštění na kauci. Marissa Christopherová popírá, že by exmilenci pomáhala. Jihoafrický server IOL napsal, že Christopherová byla nucena před soudem prát „špinavé prádlo“ z jejich vztahu.

Foto: Siphiwe Sibeko, Reuters

Radovan Krejčíř u soudu v Palm Ridge v Johannesburgu

Článek

Sedmatřicetiletou bývalou modelku a playmate z října 2012 vystavil osobním dotazům její advokát Piet du Plessis. Žena se začala s Krejčířem stýkat v roce 2010 a v roce 2014 porodila Krejčířovi dceru. Stalo se tak několik měsíců po jeho zatčení v roce 2013. I během jeho věznění ho stále navštěvovala.

Loni ji vyšetřovatelé rovněž vyslechli. Hlavní vyšetřovatel jí měl sdělit, že sexuální vztah s Krejčířem má i bývalá přítelkyně bratra Christopherové a že mu nejspíš pomáhala propašovat určité věci do vězení. Po tomto se vztah Christopherové a Krejčíře měl zhoršit a rozešli se letos v dubnu.

Christopherová přiznala, že si během posledních pár týdnů s vězněným Čechem telefonovali. Odmítla ale, že by se jakkoli podílela na přípravě jeho útěku.

Chtěl utéci už na jaře

Christopherová byla zadržena v sobotu, když ho spolu s dvouletou dcerou navštívila ve věznici v Pretorii. Podle prokuratury měla v úmyslu zaplatit vězeňským dozorcům a skupině ozbrojených mužů za to, aby pronikli do věznice a pomohli Krejčířovi uprchnout.

Osvobození Krejčíře se mělo uskutečnit již letos v březnu, po útěku měl být dopraven na bezpečné místo, do domu v Mamelodi nedaleko Pretorie. Plánované spiknutí se však policii podařilo odhalit. Celkem již bylo v souvislosti s přípravou násilného osvobození Krejčíře zadrženo pět osob včetně Christopherové.

Související téma:

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám