Hlavní obsah

Koronavirus se nevzdává. V Indii narychlo staví největší nemocnici světa

– Díllí
Novinky, jem

Indové budují v hlavním městě Dillí největší provizorní nemocnici na světě. Zařízení pro pacienty nakažené koronavirem bude disponovat 10 tisíci lůžky a vznikne na místě nynějšího duchovního střediska. Záběry z výstavby nemocnice v pátek zveřejnila agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Indii vyrůstá největší polní nemocnice na světě pro pacienty s koronaviremVideo: Reuters

 
Článek

Na záběrech natočených ve čtvrtek jsou vidět desítky dosud prázdných lůžek včetně jednoho z lepenky. Velmi brzy by je ale měli obsadit první pacienti. Ve středu bylo ve dvacetimilionové metropoli 47 tisíc případů výskytu nákazy. Těch potvrzených. Skutečné číslo může být řádově vyšší.

Studie: Průběh covidu-19 může ovlivnit krevní skupina a genetika

Zahraniční

Nemocných stále přibývá

V celé Indii nyní evidují téměř 367 tisíc nakažených a 12 573 obětí. Na konci července by podle současných matematických modelů mělo toto číslo vzrůst někam k 550 tisícům, přičemž hospitalizaci bude vyžadovat asi 150 tisíc z nich.

V Rusku zemřely stovky lékařů a zdravotníků, kteří se nakazili koronavirem

Koronavirus

Nedá se tedy říct, že by byla epidemie nemoci covid-19 v Indii na ústupu. Naopak. Svazová republika je po USA, Brazílii a Rusku čtvrtou nejzasaženější zemí světa. Země sice v březnu zavedla plošná preventivní opatření, některá ale už zase zrušila. Znovu se otevřely některé obchody a modlitební místa.

Reklama

Výběr článků

Načítám