Hlavní obsah

KFC musí zaplatit 155 miliónů dívce, která se otrávila twisterem a ochrnula

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Canberra

Americký fast-foodový gigant Kentucky Fried Chicken (KFC) musí zaplatit 8,3 miliónu dolarů (zhruba 155 miliónů korun) australské dívce, která má těžce poškozený mozek poté, co se v jedné z provozoven tohoto řetězce rychlého občerstvení otrávila kuřecím masem. Monika Samaanová onemocněla salmonelózou poté, co v roce 2005 jako sedmiletá v restauraci poblíž Sydney snědla závadný twister, informoval server BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Australské dívce musí KFC vyplatit odškodné 155 miliónůVideo: Reuters

 
Článek

Otrávená dívka skončila na invalidním vozíku a není schopná mluvit. Nejvyšší soud Nového Jižního Walesu ve svém rozsudku nařídil KFC zaplatit jí odškodnění ve výši osmi miliónů australských dolarů. Řetězec podle soudu porušil svá vlastní pravidla. Firma v prohlášení uvedla, že ji rozhodnutí soudu „hluboce zklamalo“.

Naopak právník postižené rodiny George Vlahakis uvedl, že příbuzní oběti cítí úlevu. „Moničino vážné poškození mozku a těžké postižení už vyčerpalo velmi omezené rodinné zdroje,“ sdělil. „Už je z ní velká holka a pro její blízké je čím dál složitější ji zvedat a starat se o její každodenní potřeby. Kompenzace je na místě. KFC až dosud trvala na tom, že Monika nedostane ani cent,“ prohlásil Vlahakis.

Zástupci KFC už oznámili, že se proti rozsudku odvolají. Podle nich neexistuje jediný důkaz, že restaurace způsobila Moničino postižení. „Hluboce soucítíme s Monikou i s rodinou Samaanových. Máme ale také zodpovědnost za reputaci KFC jako poskytovatele nezávadného, kvalitního jídla,“ prohlásila firma.

Závadný twister ochutnalo víc členů rodiny, všichni po něm začali trpět zvracením a průjmem, rodiče a bratr Moniky se z těžkého stavu dostali, ale dívka skončila na půl roku v kómatu a probrala se s trvalým poškozením mozku.

Právník rodiny u soudu prohlásil, že pracovníci restaurace ve chvílích největšího shonu používali i to kuřecí maso, které spadlo na zem.

Reklama

Výběr článků

Načítám