Hlavní obsah

Kaddáfí měl v paláci album plné fotek Condoleezzy Riceové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tripolis

Mezi předměty, které povstalci našli při rabování sídla Muammara Kaddáfího v Tripolisu, je album plné fotografií bývalé americké ministryně zahraničí Condoleezzy Riceové. Libyjský vůdce se v minulosti netajil obdivem k ní.

Foto: Profimedia.cz

Povstalci v Tripolisu ukazují fotoalbum z Kaddáfího sídla.

Článek

„Bizarní a děsivé – to jsou dobrá adjektiva pro popis chování Kaddáfího,“ komentovala nález fotoalba Victoria Nulandová, mluvčí ministerstva, jež Riceová vedla za minulého prezidenta George Bushe mladšího.

Server deníku The Wall Street Journal poznamenal, že diplomatka Riceová hrála důležitou roli při politické rehabilitaci sponzora terorismu Kaddáfího v nedávných letech.

Foto: Profimedia.cz

Album je plné snímků americké exministryně.

Plukovník se obdivem k Riceové netajil. Během setkání s americkou delegací ji údajně označil za svoji „africkou královnu“. V rozhovoru pro arabskou televizi Al-Džazíra v roce 2007 zase řekl: „Obdivuji ji a jsem pyšný na to, jak uděluje příkazy arabským vůdcům... Leezza, Leezza, Leezza... Velmi ji miluji“.

Když ministryně o rok později podnikla historicky průlomovou návštěvu Tripolisu, africký král, jak sám sebe Kaddáfí nazýval, jí mimo jiné daroval šperky za více než 200 000 dolarů, uvedli bývalí spolupracovníci Riceové.

Dřívější šéfka americké diplomacie nyní vyučuje na Stanfordově univerzitě. Zprávu o fotoalbu v tripoliském sídlem Báb al-Azízíja nekomentovala.

Foto: Profimedia.cz

Kaddáfí se obdivem k Riceové netajil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám