Hlavní obsah

Australské úřady pátrají po surfaři, na kterého zaútočil žralok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Streaky Bay

Australské úřady pátrají po 55letém surfaři, který s největší pravděpodobností zahynul při útoku žraloka. Tragický incident se odehrál v úterý dopoledne místního času na západním pobřeží poloostrova Eyre na jihu země.

V Austrálii pátrají po těle surfaře, na kterého zaútočil žralok (video je bez zvuku)Video: Reuters

 
Článek

„Mrtvolu muže jsme zatím nenašli. Dnes (ve středu) ráno jsme pátrání obnovili,“ potvrdil mluvčí policie svazového státu Jižní Austrálie. Upřesnil, že surfař zmizel poblíž pláže Granites Beach, kterou milovníci vodních sportů rádi vyhledávají.

Jeden ze svědků události řekl, že viděl, jak mořský predátor na muže zaútočil, stiskl čelisti a zatáhl oběť pod hladinu. „Zatracená příšera. Stáhla jej dolů a bylo po všem. Všude byla krev,“ dodal podle listu The Advertiser.

„Viděl jsem jej mezi vlnami, jak drží tělo v tlamě. Bylo to strašné,“ pokračoval svědek. Po pár minutách zůstalo na hladině už jen surfovací prkno oběti. Další svědek řekl televizi ABC, že žralok byl „dlouhý asi jako čtyřmetrová limuzína“.

Damian Carter, šéf správy přilehlého městečka Streaky Bay, uvedl, že místní komunita je v šoku. „Naše myšlenky a modlitby jsou s rodinou a přáteli oběti,“ řekl.

„Myslím, že lidé ve Streaky Bay se teď budou hodně obávat. V malém městě se většina lidí navzájem zná. Je to semknutá surfařská komunita. Lidé se tam venku starají jeden o druhého,“ dodala místní obyvatelka Suzie Kennyová.

Našlo se jen prkno

Policie potvrdila, že nalezla surfovací prkno oběti a další drobné předměty. Muže popsala jako velmi schopného surfaře, který ovšem nepocházel z místní komunity. Šlo prý o cestovatele, který se pohyboval po celé Austrálii.

Jižní pobřeží Austrálie je známé jako místo výskytu žraloků bílých. Tento druh je považován za velmi nebezpečného člověku, protože mu odborníci přičítají nejvíce nevyprovokovaných útoků na lidi mezi všemi žraloky. Letos v květnu asi 120 kilometrů od místa nynější tragédie usmrtil žralok asi 50 metrů od břehu místního učitele.

Návštěvníci pláže na Floridě pomohli uvázlému žralokovi zpět do vody

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám