Hlavní obsah

Islámští radikálové v Pákistánu chystali masakr v křesťanské vesnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Péšávar
Aktualizováno

Čtyři sebevražední útočníci udeřili v pátek ráno na křesťanskou vesnici u města Péšávar na severozápadě Pákistánu. Plánovaný masakr se jim ale nepodařilo uskutečnit a všichni čtyři byli zastřeleni bezpečnostními silami. Uvedla to agentura AP. Ještě v týž den ale udeřil islámský radikál na jiném místě v oblasti a zabil 11 lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Čtyři atentátníci zaútočili na křesťanskou vesnici v PákistánuVideo: Reuters

 
Článek

Jeden z atentátníků vtrhl do místního kostela, ale ten byl prázdný. Skupina pak zabila jednoho křesťana, ale hned poté zasáhla domobrana, které přispěchali na pomoc policisté i vojáci. Dva členové místní stráže a tři vojáci byli zraněni.

Bezpečnostní síly podle armádního mluvčího Asima Badžvy pátrají po případných spolupachatelích.

K útoku se přihlásila frakce Tálibánu Džamát-ul-Ahrár. Ta stojí také za dalším útokem na severu země provedeným ve stejný den, který si podle agentury Reuters vyžádal 12 obětí.

Atentátník zaútočil na soud ve městě Mardan. Nejprve na budovu soudu vrhl granát a pak chtěl proniknout dovnitř a odpálit bombu, kterou měl na těle. Policie ho zastřelila, když se chystal vtrhnout do jedné z místností.

Při útoku bylo zraněno dalších pět desítek lidí. Mezi oběťmi jsou tři právníci a dva policisté.

Související téma:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám