Hlavní obsah

Sebevrah v Indonésii se chtěl odpálit během mše v kostele, bomba selhala

– Jakarta

Sebevražedný útočník se neúspěšně pokusil odpálit výbušninu během nedělní mše v katolickém kostele na západě Indonésie a následně zaútočil s nožem na kněze. Oznámila to tamní policie.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sebevrah v Indonésii se chtěl odpálit během mše v kosteleVideo: Reuters

 
Článek

Kostel svatého Josefa ve městě Medanu v provincii Západní Sumatra byl podle policejní mluvčí plný lidí. Útočník se posadil do lavice mezi věřící. V průběhu mše náhle vstal a rozběhl se směrem k oltáři. Bomba, kterou měl v batohu na zádech a aktivoval, ale selhala a muž byl po odjištění roznětky jen zraněn v obličeji.

Přesto dál podle svědků běžel směrem ke knězi, vytáhnul nůž a kněze bodnul do levé ruky. To už však byli lidé na nohou a útočníka zastavili. Kněz utrpěl lehčí zranění, uvedla agentura DPA.

Foto: Antara Foto/Irsan Mulyadi, Reuters

Kostel, v němž zaútočil muž s bombou v batohu

Motiv útočníka nebyl ještě policií potvrzen. Mluvčí policie však prozradila, že v batohu se našlo několik předmětů včetně loga připomínajícího znak Islámského státu. Útočník se už také údajně přiznal, že nejednal sám a útok mu byl nařízen.

Nejlidnatější muslimská země Indonésie zažila od roku 2002, kdy bylo při pumových útocích na Bali zabito 202 lidí, řadu útoků ze strany islámských radikálů, připomněla AP.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám