Hlavní obsah

Dvojka al-Kajdy vyzývá muslimy k podpoře radikálů v Pákistánu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý nejvyšší představitel teroristické sítě al-Kajda Ajmán Zavahrí ve svém posledním videoposelství vyzval Pákistánce, aby podpořili radikály a fundamentalisty na kmenových územích v boji proti americkým křižákům a pákistánské armádě. Video bylo zveřejněno na webových stránkách radikálů.

Článek

Zavahrí současně pohrozil, že Alláh potrestá každého, kdo nebude následovat jeho slova: „Žádný člověk neopustí džihád bez toho, aby ho Alláh přísně potrestal.“

„Válka na kmenových území a v údolí Svát je neoddělitelnou součástí křižáckého útoku na muslimy a na islámský svět v celé jeho délce a šířce,“ říká Zavahrí v poselství nazvaném Cesta zkázy.

„Je to prostě a jednoduše bitva, a to je důvod, proč každý, kdo z jakékoli příčiny nebo záminky podporuje Američany a pákistánskou armádu, stojí po jejich boku a podporuje křižáky proti islámu a muslimům,“ dodal Zavahrí.

Na severozápadě Pákistánu v kmenových oblastech vede pákistánská armáda od jara válku proti radikálům z pákistánské větve Tálibánu. Podporují ji Američané, kteří podnikají útoky na šéfy radikálů za pomoci bezpilotních letadel. Při jednom padla i hlava pákistánského Tálibánu Bajtulláh Mehsúd

Zavahrí také uvedl, že celá akce slouží Američanům. „Chtějí eliminovat mudžáhedíny v kmenových oblastech, aby mohli zardousit džihád v Afghánistánu."

Reklama

Výběr článků

Načítám