Hlavní obsah

Dlaždice ukrývaly čtvrt tuny kokainu

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Melbourne

Australské úřady zadržely přes 240 kilogramů kokainu za asi 84 miliónů australských dolarů (zhruba 1,5 miliardy korun). Policistům se úlovek podařil už v polovině minulého měsíce, oznámili to ale až v úterý. Drogy byly ukryty v dlaždicích, které do země přivezly dvě lodě z Mexika.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Australská policie zadržela 240 kilogramů kokainuVideo: Reuters

 
Článek

Dlaždice s kokainem objevili celníci v přístavu v Melbourne. Kokain byl uvnitř dlaždic zabalen hnědou páskou. Policejní agenti drogu vyměnili za jinou látku a sledovali dál její pohyb. Zásilka nejprve putovala do skladiště v Moorabbinu, předměstí Melbourne, a následně byla lodí dopravena do Sydney, kde skončila v jednom domě.

Při akci spolupracovaly policejní, pohraniční a celní orgány z různých federálních států. Podle množství zabavené drogy je to pátý největší úlovek v australských dějinách, informoval server ABC Online.

V policejní vazbě skončili čtyři muži - dva Australané, jeden Mexičan a jeden Američan. Soud zadrženou čtveřici odmítl pustit na kauci. Proces s ní začne v září.

Reklama

Výběr článků

Načítám