Hlavní obsah

Desítky tisíc lidí v Kanadě a USA jsou kvůli bouři Lee bez proudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bouře Lee se přiblížila k východnímu pobřeží Spojených států a východu Kanady a připravila tam už desítky tisíc lidí o elektřinu. Informovala o tom agentura AP, podle níž v oblasti hrozí přívalové deště a vítr o síle hurikánu s tím, jak se k pobřeží blíží centrum bouře.

Foto: Profimedia.cz

Následky bouře Lee v americkém Maine

Článek

Americké Národní středisko pro hurikány (NHC) vydalo varování před tropickou bouří pro stovky kilometrů amerického a kanadského pobřeží od Massachusetts až po Nové Skotsko, tedy asi pro devět milionů lidí.

Meteorologové varují, že bouře zasáhne části amerických států Massachusetts a Maine a že podmínky podobné jako při hurikánu by mohly nastat v kanadských provinciích Nový Brunšvik a Nové Skotsko. Nad ně by bouře měla dorazit později během dneška.

Poskytovatelé energií už nicméně nahlásili výpadky elektřiny u desítek tisíc zákazníků v oblasti mezi Novým Skotskem a Maine. Ve východní části Maine kromě toho bouře začala vyvracet stromy. Maine je spolu s Massachusetts hustě pokryté lesy, jejichž půda už je nasycená po silných letních deštích.

Bouře Lee se pohybovala nad Atlantickým oceánem několik posledních týdnů. Ačkoliv podle posledních údajů NHC nyní poněkud zeslábla a není už klasifikovaná jako hurikán, provází ji stále vítr o rychlosti až 130 kilometrů za hodinu.

Záplavy v Libyi ukazují budoucnost Středomoří

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám