Hlavní obsah

Britský voják bodnul malého chlapce bajonetem

Novinky, sad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský voják byl obviněn z bodnutí malého chlapce na jaře minulého roku v Afghánistánu, potvrdilo britské ministerstvo obrany. Voják byl zatčen a uvězněn.

Článek

Voják Daniel Crook byl v červnu propuštěn z armády a uvězněn. Teprve nyní se na veřejnost dostaly informace o tom, že vypovídal před vojenským soudem. Crook bodnul bajonetem chlapce do oblasti ledvin. Noc předtím se voják silně opil a dokonce mu museli pomoci záchranáři.

Druhý den jeho jednotka vyrazila na hlídku. Crook se vybavil bajonetem a granáty, protože pušku mu zabavili pro opilost. Obžaloba uvedla, že afghánský chlapec vojáka otravoval s tím, že po něm chtěl čokoládu. Crook na to reagoval tak, že ho bodnul. Pak svůj čin kolegům klidně přiznal a vojenské policie řekl, že neví, proč to udělal.

Chlapcův otec si stěžoval britskému tisku, že vůbec nechápe, proč se to stalo a že se mu stále nikdo neomluvil. Chlapec prý stále trpí následky nesmyslného útoku.

Vojenská policie už vyšetřovala mezi lety 2005-2010 celkem 99 incidentů, kdy britští vojáci zabili nebo zranili civilisty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám