Hlavní obsah

Brit odvrátil útok žraloka dobře mířeným direktem na tlamu

– Sydney

Pořádnou dávku duchapřítomnosti projevil pětadvacetiletý britský lékař, kterého při surfování v Austrálii napadl žralok. Výpad mořského predátora totiž odvrátil pěstním úderem do oblasti tlamy, vylezl zpět na prkno a odplul do bezpečí. V úterý o tom informovala BBC.

Foto: Profimedia.cz

Žralok měděný

Článek

„Viděl jsem žraloka a jeho hlavu vykukující z vody, tak jsem ho praštil levačkou,“ popsal dramatický okamžik pětadvacetiletý Charlie Fry australské stanici News 9.

Mořský predátor lékaře zasáhl do pravého ramene a poranil ho. Pobřežní stráž později uvedla, že šlo asi o dvoumetrového žraloka měděného.

Charlie Fry

Jako blesk z čistého nebe

”Bez jakéhokoliv varování mě silně praštil do pravé části těla,“ vzpomíná Fry, jehož vodní radovánky na pláži Avoca severně od Sydney se během mžiku změnily v boj o holý život. „Když se to stalo, říkal jsem si jen – prostě udělej to co Mick,“ dodal Fry s odkazem na slavného surfaře Micka Fanninga, který v roce 2015 zahnal žraloka rovněž úderem pěstí.

Pláž Avoca z preventivních důvodů raději uzavřeli. Letos už australské úřady evidují osmnáct případů útoku žraloka na člověka. V jednom případě predátor svou oběť připravil o život.

Reklama

Výběr článků

Načítám