Hlavní obsah

Americký voják, který uprchl do Severní Koreje, čelí v USA obvinění z dezerce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Vojín Travis King, který v červenci uprchl do KLDR a později byl severokorejskými úřady vyhoštěn do Číny a předán USA, byl ve Spojených státech zadržen a čelí osmi obviněním.

Foto: Profimedia.cz

Americký voják Travis King na portrétní fotografii

Článek

Americká armáda zadržela vojína Travise Kinga, který uprchl do Severní Koreje, a obviní ho z dezerce a držení dětské pornografie. S odkazem na dva nejmenované představitele to napsala agentura AP.

King podle zdrojů AP čelí osmi obviněním, která dosud nebyla veřejně oznámena. Obdobnou informaci přinesla agentura Reuters, podle níž armáda na její žádost o komentář nereagovala.

KLDR vyhostila amerického vojáka, který tam se smíchem utekl

Svět

Kingova matka Claudine Gatesová uvedla v prohlášení, že jejímu synovi by měla být zaručena presumpce neviny. „Matka zná svého syna a já věřím, že tomu mému se během jeho nasazení něco stalo,“ uvedla.

Třiadvacetiletý King v červenci bez povolení překročil severním směrem ostře střeženou hranici mezi Korejskou republikou (Jižní Koreou) a KLDR. Nakonec byl po dvou měsících vyhoštěn ze Severní Koreje do Číny a předán americké straně. 28. září byl převezen do vojenské nemocnice v Texasu, aby podstoupil lékařská vyšetření.

Eso do propagandy. KLDR tvrdí, že americký voják utekl před nehumánními podmínkami

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám