Hlavní obsah

Afghánský voják zranil na základně tři členy americké jednotky

Kábul
Aktualizováno

Afghánský voják na základně na severu země v sobotu zranil tři americké vojáky, informovalo podle agentury AFP afghánské ministerstvo obrany. Americké velení v Kábulu zároveň popřelo původní informace, že byli zabiti čtyři vojáci USA.

Foto: Ahmad Masood , Reuters

Příslušníci americké námořní pěchoty v afghánské provincii Hílmand. Ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál na základně Šahín, která leží u města Mazáre Šaríf a v níž je hlavní stan jedné z jednotek afghánské armády. Americký vojenský zdroj podle agentury Reuters dodal, že při události zahynul nejméně jeden afghánský voják a další byl zraněn.

„Podle našich informací tři američtí vojáci byli na návštěvě na základě Šahín, když utrpěli zranění při útoku,“ sdělil AFP mluvčí afghánského ministerstva obrany Mohammad Radmaníš.

Podobný incident se stal v Afghánistánu před nedávnem, kdy muž v afgánské vojenské uniformě zabil tři americké vojáky ve východní provincii Nangarhár. [celá zpráva]

V Afghánistánu působí asi 13 000 zahraničních vojáků, mezi nimi 8400 Američanů, kteří poskytují podporu svým afghánským kolegům.

Vláda amerického prezidenta Donalda Trumpa připravuje novou strategii pro Afghánistán, kde se stále nedaří porazit radikální Taliban.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám