Hlavní obsah

Prigožin už je vyloženě nepříčetný: Šojgu, Gerasimove, kde je sakra munice?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Šéf žoldnéřské Wagnerovy armády Jevgenij Prigožin se pustil do dosud nejostřejšího útoku proti špičkám ruské armády. Na zveřejněném videu, kde ukazuje desítky těl zabitých bojovníků, nadává ruskému ministrovi obrany Sergeji Šojguovi a náčelníkovi generálního štábu Valeriji Gerasimovi za to, že jeho silám neposkytli potřebnou munici.

Prigožin už je ve videu vyloženě nepříčetný: Šojgu, Gerasimove, kde je sakra munice?Video: Reuters

 
Článek

„Tihle kluci, wagnerovci, zemřeli dnes. Krev je stále čerstvá,“ začíná Prigožin stojící u množství mrtvých těl, zatímco komusi přikazuje: „Natoč je všechny.“

Následuje smršť nadávek. „Teď mě kur*, do pí* poslouchejte! Tohle jsou něčí zas* otcové, něčí synové. A ty kur*, co nám nedávají munici, budou hořet v pekle, budou žrát jejich vnitřnosti,“ pokračuje. „Máme sedmdesátiprocentní nedostatek munice. Šojgu! Gerasimove! Kde je kur* munice? Podívejte se na ně, kur*!“ ukazuje Prigožin na množství těl.

Rozzuřený Prigožin si pak bere na paškál ruskou smetánku, která „sedí v drahých klubech“, zatímco jejich děti „točí videa na YouTube“. „Myslíte si, že jste vládci života? Že máte právo rozhodovat o jejich životech?“ zlobí se šéf wagnerovců a znovu vyzývá k dodávkám střeliva. „Pokud poskytujete munici podle norem, ztráty jsou pětkrát menší,“ apeluje šéf wagnerovců.

Prigožinova armáda je nasazena mimo jiné v krvavých bojích o východoukrajinský Bachmut, které trvají už řadu měsíců. Šéfa wagnerovců pojí dlouholeté přátelství se šéfem Kremlu Vladimirem Putinem, vedení ruské armády ale Prigožin už v minulosti několikrát ostře kritizoval.

Jako klauni, reagoval Prigožin na ruské jaderné hrozby po zásahu Kremlu

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám