Hlavní obsah

Jenom povinné očkování nám vrátí svobodu, vyzývá bavorský premiér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bavorský premiér Markus Söder požaduje, aby celé Německo co nejrychleji zavedlo všeobecnou povinnost očkování proti covidu. „Potřebujeme účinnou celonárodní strategii, která by omezila šíření nákazy,“ zdůraznil v pátek Söder v Rosenheimu. Nejlépe by podle něj bylo, kdyby očkovací povinnost začala platit už 1. ledna.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Bavorský premiér Markus Söder

Článek

„Povinné očkování neporušuje právo na svobodu - ba co víc, je předpokladem pro to, abychom si naši svobodu získali zpět," napsal už v úterním vydání listu Frankfurter Allgemeine Zeitung společně s politikem Winfriedem Kretschmannem z Bádenska-Württemberska.

Söder svým výrokem reagoval na nebezpečí nové jihoafrické varianty koronaviru i na aktuální údaje o vývoji pandemie v SRN. V pátek ohlásilo 83milionové Německo nový rekord v počtu nově nakažených za posledních 24 hodin – 76 414. V mnoha nemocnicích jsou už plně obsazena lůžka intenzivní péče.

Kancléřka Angela Merkelová proto včera vyzvala k omezení kontaktů s tím, že nynější situaci považuje za „velmi vážnou“. Saský premiér Michael Kretschmer, jehož spolková země je nejpostiženější oblastí SRN, naléhal na urychlené uspořádání konference předsedů zemských vlád s kancléřkou o dalších karanténních opatřeních.

Máme přes 100 procent naočkovaných, hlásí Sao Paolo

Koronavirus

Křesťanskodemokratická unie (CDU) Merkelové kvůli rychlému šíření koronaviru zrušila svůj sjezd plánovaný na 21. a 22. ledna do Hannoveru. Namísto něj se uskuteční pouze jednodenní jednání 22. ledna online. Svůj sjezd plánovaný na 11. prosince zrušila také opoziční Alternativa pro Německo (AfD) s tím, že termín se přesune na příští rok.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám