Hlavní obsah

Slovenský tisk: Pellegrini si vybral minulost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po rozhodnutí předsedy strany Hlas-sociální demokracie Petera Pellegriniho jednat o sestavení nové slovenské vlády pouze se stranou Směr-sociální demokracie Roberta Fica a Slovenskou národní stranou (SNS) Andreje Danka slovenský Denník N konstatoval, že Pellegrini si vybral minulost.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Předseda Hlasu-sociální demokracie (Hlas-SD) Peter Pellegrini

Článek

„Pellegrini odmítl příležitost pro sebe a svou stranu. Spojení s demokratickými stranami mu dávalo naději. Mohl zabojovat, aby se zbavil kriminálního temna, které si s Ficem prožil,“ uvedl ve svém komentáři šéfredaktor Denníku N Matúš Kostolný.

Podle listu jednomyslné stanovisko Hlasu ve prospěch koalice se Směrem a SNS je zprávou, že tato strana ze Směru nikdy opravdu neodešla (Hlas vznikl v roce 2020 odštěpením od Směru – pozn. red.). „Přihlásili se ke všem zločinům politiků a jejich lidí, které za poslední tři roky policie a prokuratura vyšetřily,“ napsal komentátor.

List konstatoval, že rozhodnutí Hlasu znamená návrat Fica k moci. „Bez nich by to nedokázal. Fico se bude na začátku tvářit, že je jiný, než byl v kampani. V ní mluvil a choval se jako extremista. Cesta zpět pro něj už neexistuje. Volby vyhrál právě pro takové řeči a jeho voliči to od něj budou čekat i ve vládě,“ dodal šéfredaktor listu.

Podle deníku Sme Pellegrini svým rozhodnutím přiznal, že projekt Hlasu už nemá smysl. „Pellegrini se vrátí k Ficovi, i když pro jeho stranu to bude objetí smrti. Směr ve velmi krátkém čase vysaje Hlas a Pellegrinimu pravděpodobně nabídnou prezidentskou pozici,“ uvedl list.

Na Slovensku je jasno. Pellegrini se rozhodl pro Fica

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám