Hlavní obsah

Slováka napadla medvědice, v sebeobraně ji zblízka zastřelil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U obce Sučany nedaleko Martina na severozápadním Slovensku napadla v sobotu osmnáctiletá medvědice muže, který byl na procházce se svým psem. Muž medvědici v sebeobraně zastřelil. Podle televize TA3 se napadený muž bránil legálně drženou zbraní.

Foto: Envato

Medvěd hnědý (ilustrační foto)

Článek

„Nepomohly ani varovné výstřely do vzduchu. Šelmu zastavila přibližně metr od muže až smrtelná rána. Případ vyšetřuje policie,“ uvedla televize.

K podobnému incidentu zřejmě došlo podle TA3 i na Hradské hoře u Liptovského Hrádku. Muže, údajně zraněného medvědem, našel u silnice řidič autobusu a přivolal pomoc. „Záchranáři ho odvezli do nemocnice. Je mimo ohrožení života,“ dodala televize.

Minulý týden napadl medvěd hnědý dvacetiletého mladíka v obci Háj v okresu Turčianske Teplice přímo v areálu rodinné farmy. Tehdy ho zachránila matka, která medvěda bodla vidlemi. Otec napadeného nyní hrozí, že zastřelí každého medvěda, který překročí hranice jeho farmy.

Medvěd mu napadl syna. Slovenský farmář hrozí, že bude šelmy bez milosti střílet

Evropa

Farmář Martin Sedlačko řekl, že nedovolí, aby šelmy ohrožovaly jeho rodinu. „Je mi jedno, že je chráněný, a je mi jedno, jaké důsledky budu snášet, ale každý medvěd, který překročí hranice naší farmy, je mrtvý,“ uvedl. Podle farmáře už nestačí odchyt medvědů, ale je potřeba cílené snížení počtu těchto šelem.

Slovenský ministr životního prostřední Milan Chrenko připouští regulovaný a řízený odstřel přemnožených medvědů. Upozorňuje však, že hromadný lov těchto šelem není možný z důvodu evropské legislativy.

Medvědici, která zabila běžce, nesmějí úřady utratit, nařídil italský soud

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám