Hlavní obsah

Údiv v europarlamentu. Slovák u pultíku sáhl do mošničky a vypustil holubici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O rozruch na jednání Evropského parlamentu se ve středu postaral radikální slovenský europoslanec Miroslav Radačovský, když vypustil během svého proslovu o potřebě míru v Evropě přímo v jednacím sále bílou holubici. Tu měl schovanou v malé brašně pod sakem.

Radačovský vypustil holubici v EuroparlamentuVideo: European Parliament

 
Článek

„Chtěl bych popřát celé Evropě, světu, Rusům, Ukrajincům, vlastně všem mír. A pokud mohu, rád bych vypustil jako symbol míru tohoto ptáka. Evropa mír potřebuje. Nechme tuto holubici létat po Evropě, nechť nás všechny sjednotí. Ať je symbolem míru, protože to, co nejvíce potřebujeme v Evropě, je mír. Dejme míru šanci,“ prohlásil během svého projevu v Evropském parlamentu Radačovský, přičemž z brašny přes rameno vyštrachal bílou holubici a teatrálně ji vypustil v poloprázdném sále. Přítomní jen udiveně zírali.

Jeho projev trval asi minutu, ale není jasné, jak dlouho měl holubici v brašně schovanou. Po nabytí svobody na netradičním místě se pták posadil na stolek u jednoho z volných míst v sále.

Není to poprvé, co Radačovský, který zastává proruské názory, v europarlamentu zaujal. Například letos v lednu pohrozil západní Evropě, že pokud nepřestane na Ukrajinu posílat zbraně, může se stát, že Slované z ní „udělají trávník“. Do europarlamentu se dostal na kandidátce kotlebovců, s nimiž se následně rozešel.

Slovenská vláda zrušila veřejnoprávní média a nahradila je novými

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám