Hlavní obsah

Schuster jednal s Romy o ukončení nepokojů

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Slovenský prezident Rudolf Schuster v neděli vyzval vládu, aby stáhla policii a armádu z východního Slovenska. Prohlásil to po setkání s představiteli romského krizového štábu v Košicích. Plánovaná pondělní blokáda silnic spojená s protesty ale zažehnána zdaleka není.

Foto: www.beskydy.com

Podzimní Dny s průvodcem ve Frýdku-Místku

Článek

Romští vůdci Ladislav Fízik a Jozef Červeňák zopakovali prezidentovi své požadavky a potvrdili, že v případě jejich nesplnění jsou připraveni v pondělí blokovat hraniční přechody a dálnice.

Schuster přislíbil, že v nejbližších hodinách projedná s ministrem vnitra Vladimírem Palkem a ministrem obrany Jurajem Liškou možnost případného stažení policie a vojáků z okolí romských osad.

Prezident prý rovněž požádá také ministra spravedlnosti Daniela Lipšice, aby zvážil, zda by nebylo možné propustit z vyšetřovací vazby romské ženy, které se v uplynulých dnech dopustily krádeží a zanechaly doma děti.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám