Hlavní obsah

Rusové vyhodili armádního šéfa zásobování. Nahradí ho „Řezník z Mariupolu“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zástupce ministra obrany pro logistiku generál Dmitrij Bulgakov byl odvolán. Uvedlo to ruské ministerstvo obrany. Jeho místo zaujme generál Michail Mizincev. Právě ten měl nařídit intenzivní bombardování Mariupolu, kde se v té chvílí nacházely ještě desítky tisíc civilistů.

Foto: Profimedia.cz

Generál Michail Mizincev přezdívaný Řezník z Mariupolu

Článek

Ruská armáda na Ukrajině trpí od počátku invaze logistickými problémy, které ještě zesílily po úspěšné ukrajinské protiofenzivě v Charkovské oblasti. Navíc se množí zprávy o výstrojních problémech branců během částečné mobilizace.

I to může být jeden z důvodů, proč byl dosavadní šéf logistiky Dmitrij Bulgakov odvolán. Ministerstvo obrany nicméně uvedlo pouze, že byl Bulgakov přidělen na jiné úkoly.

Foto: Profimedia.cz

Dmitrij Bulgakov (zcela vlevo) během vojensko-technického fóra Army 2022

Jeho místo zaujme generálplukovník Michail Mizincev, dosavadní ředitel ruského Národního centra obrany. Nejedná se o neznámou postavu. Mizincevovi se přezdívá Řezník z Mariupolu. Právě on měl podle ukrajinské armády při dobývání tohoto města osobně nařídit jeho intenzivní bombardování včetně porodnice, dětské nemocnice či divadla.

Říkají mu Řezník z Mariupolu. „Vyučil se“ v syrském Aleppu

Válka na Ukrajině

Vedoucí role Mizinceva při obléhání Mariupolu se potvrdila, když vystoupil v ruské televizi a nabídl obráncům bezpečný odchod výměnou za to, že složí zbraně a město vyklidí. Vedení města pak hrozil válečnými tribunály, pokud zůstane a bude spolupracovat s ukrajinskými „bandity“.

Mizincev už podobnou strategii použil v roce 2016 během svého působení v Sýrii. Tehdy měl osobně připravit bombardování, které de facto zničilo město Aleppo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám