Hlavní obsah

Rusko znovu ostřeluje Záporoží, raketa opět zasáhla obytnou budovu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ruské síly v noci na pondělí opět ostřelovaly ukrajinské město Záporoží, oznámil šéf oblastní správy Oleksandr Staruch. Jedna z raket zasáhla několikapatrovou obytnou budovu. Počet obětí a zraněných se teprve zjišťuje.

Foto: Stringer, Reuters

Zničená budova v Záporoží po ruském ostřelování

Článek

„Další útok. Zůstaňte v krytech. Nepřítel pokračuje v terorizování města,“ uvedl Staruch. Podle něj ruské síly provedly asi tucet útoků.

„V důsledku raketového útoku na centrum Záporoží byla znovu zničena obytná budova. Útok si vyžádal zraněné,“ napsal Staruch na sociální síti Telegram.

Tragédie v Záporoží: Rusové zasáhli obytný dům. Absolutní zlo, uvedl Zelenskyj

Válka na Ukrajině

V noci na neděli zahynulo při ruském ostřelování Záporoží nejméně 13 lidí a zraněno bylo 87 osob, mezi nimiž je deset dětí.

Moskva na konci září prohlásila část Záporožské oblasti za ruskou, stejně jako i některá další ukrajinská území, nad kterými se jí podařilo při invazi na Ukrajinu získat kontrolu.

Záporoží, které mělo před válkou přibližně 700 tisíc obyvatel, ale zůstává pod kontrolou Kyjeva. Ruskou anexi Kyjev i Západ odmítají.

Reklama

Výběr článků

Načítám