Hlavní obsah

Rakousko směřuje ke znovuzavedení roušek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rakouský ministr zdravotnictví Johannes Rauch na základě doporučení expertního týmu plánuje zpřísnit protiepidemická opatření. Jako první podle webu Puls 24.at je na řadě znovuzavedení povinnosti nosit respirátory třídy FFP2 v hromadné dopravě, supermarketech a veřejných institucích.

Foto: Ciro De Luca, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Pro hlavní město Vídeň, které roušky a respirátory v MHD nezrušilo, by pak povinnost přibyla v supermarketech a veřejných budovách. Pro znovuzavedení zmíněné povinnosti je podle ministra klíčový vývoj v nejbližších několika dnech.

Německo od října zpřísní covidová opatření

Zahraniční

Předpovědi nejsou příznivé: pokud bude růst nakažených pokračovat jako dosud, bude v rakouských nemocnicích do dvou týdnů kolem tří tisíc hospitalizovaných s covidem-19, přičemž denní přírůstek infekcí se vyhoupne na asi 15 tisíc.

Podzimní koronavirová vlna dělá potíže také rakouskému školství. Podle webu kvůli vysokému počtu nakažených učitelů musely některé školy ve spolkové zemi Salcbursko přejít na online vyučování.

Ze statistiky
Rakousko hlásilo v pondělí za uplynulých 24 hodin přírůstek 12 175 případů covidu-19.
Sedmidenní průměr nově nakažených činí 13 944.
Od začátku pandemie ohlásilo devítimilionové Rakousko 5,25 milionu nákaz.
Za stejnou dobu si koronavirus v zemi vyžádal 20 824 obětí.

Reklama

Výběr článků

Načítám