Hlavní obsah

Radikálové z Islámského státu ukřižovali muže kvůli natáčení videa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek

Ozbrojenci Islámského státu ukřižovali na severu Sýrie muže, kterého obvinili z natáčení budovy jejich velitelství. Uvedla to v sobotu agentura AFP, s odvoláním na nevládní organizaci The Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Pohled na Kobani po jednom z náletů

Článek

Muže popravili ve městě Al-Bab v provincii Aleppo. Přibili ho provizorní železný kříž a pověsili mu na krk ceduli s následujícím zněním: Abudallah Al-Bushi. Zločin: natáčení velitelství Islámského státu za 500 tureckých lir (zhruba 4800 korun) za jedno video. Rozsudek: Poprava a třídenní ukřižování.

Islámský stát (IS) opakovaně popravuje ty, které obviní ze špionáže nebo ty, co se odchýlí od jeho surového výkladu islámu. Buď jim veřejně setnou hlavy, nebo je ukřižují.

IS ovládá části severní Sýrie a Iráku. V současné době se svádějí urputné boje o severosyrské město Kobani. Radikálové posílili své oddíly bojující o město a po měsíci bojů s kurdskými obránci ho mají pod kontrolou asi z poloviny.

Související témata

Foto: Reuters

Bojovníci džihádu v Ramádí

Foto: Profimedia.cz

Mešita Al Abbas v Karbale

Foto: Profimedia.cz

Mauzoleum Reza Shah

Kurdům v obraně Kobani pomáhají letadla Spojených států a několika jejich arabských spojenců. Turecko sice posílilo své jednotky na hranici, avšak do bojů nevstoupilo a ani nedalo zahraničním letounům k dispozici svou leteckou základnu v Incirliku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám