Hlavní obsah

Princ Charles se kvůli pohřbu papeže ožení až v sobotu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN/VATIKÁN

Britský korunní princ Charles odložil svatbu s Camillou Parker-Bowlesovou. Místo v pátek osmého dubna, jak bylo plánováno, si pár řekne ANO v sobotu devátého. Oznámila to Charlesova kancelář v reakci na rozhodnutí kardinálů uskutečnit pohřeb papeže Jana Pavla II. právě v pátek.

Článek

Charles rovněž oznámil, že se s největší pravděpodobností ve Vatikánu rozloučení se Svatým otcem osobně zúčastní. Zastoupí tam svou matku, britskou královnu Alžbětu II.

Váhání kvůli termínu

"I kdyby se pohřeb (pozn. papeže) konal v pátek, neovlivní nijak svatbu," uvedl ceremoniář odpovědný za obřad ještě v neděli. Podle něj jsou všichni odchodem Svatého otce zdrceni, avšak přípravy na sňatek jednoho z nejvýše postavených členů královského rodu vrcholí. 

Pár nakonec své rozhodnutí z piety ke Svatému otci v pondělí odpoledne přehodnotil.

Charles a Camilla si řeknou své ANO při civilním sňatku v obřadní síni v Gulidhall na královském hradě Windsor. Posléze se odeberou na mši do kaple Sv. Jiřího. Tam jim dá během 45 minut své požehnání arcibiskup z Canterbury.

Hotely a jiné ubytovací kapacity v okolí Windsoru jsou vyprodané. Očekává se, že by na obřad mohly dorazit tisíce zvědavců. Charles odmítl rady právníků a neuzavře s Camillou předsvatební smlouvu.

O datu pohřbu Jana Pavla II. rozhodli v pondělí ve Vatikánu kardinálové.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám