Hlavní obsah

Princ Charles nezaplatil za snímky ke svatebním známkám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britský princ Charles narazil se svým nadcházejícím sňatkem s Camillou Parkerovou Bowlesovou na menší problém. Královna Alžběta II. sice dala souhlas s vydáním zvláštních známek na počest synovy svatby, jaksi se ale zapomnělo na honorář autorce snímků, podle nichž budou známky zhotoveny.

Foto: archiv Vojtěch Šmíd

Kdysi populární zpěvák Vojtěch Šmíd dnes představí svou první výstavu časobjektů.

Článek

Kuchařka Carolyn Robbová pořídila neoficiální fotografie páru Charles-Camilla letos v lednu. Nedostala za to ani libru a o to víc ji zaskočilo, když 9. března britská pošta zveřejnila, jak budou pamětní známky vypadat: na obou byly její snímky.

Princův úřad se na ni dokonce obrátil s žádostí, aby podepsala, že se vzdává všech autorských práv, copyrightu na užití snímků a navíc i honoráře. To fotografku nejen zarazilo, ale jak se svěřila tisku, cítí to jako pokoření.

"Chci dát jasně najevo, že nejsem s princem Charlesem ani s paní Parkerovou Bowlesovou ve sporu. Vždy jsem vůči nim zachovávala loajalitu, takže nevím, proč princův úřad řešil tuto záležitost tak nevhodným a neprofesionálním způsobem."

Mluvčí princova úřadu zastává naprosto opačný postoj. Podle ní paní Robbová dala najevo, že daný stav věcí akceptuje, a "pokud jde o ni, je záležitost uzavřená".

Reklama

Související články

Camilla po svatbě nebude nikdy královnou

Britský princ Charles (56) se ožení se svou dlouholetou přítelkyní Camillou Parker-Bowlesovou (57). Oznámil to ve čtvrtek jeho mluvčí Clarence House. Datum...

Harryho dívka nesmí na Charlesovu svatbu

Jihoafrická přítelkyně britského prince Harryho nefiguruje na seznamu hostů dubnové svatby Harryho otce, prince Charlese a Camilly Parkerové-Bowlesové. Napsal...

Výběr článků

Načítám